Reacties op bedrijfscounselling

 

Conflict met leidinggevende
De therapie die je me gegeven hebt was voor mij helend, er is een hoop opgekropte frustratie over mijn werk naar boven gekomen en dat voelde erg goed, bevrijd zelfs. Daarnaast heb je me heel concreet enkele handvaten gegeven over hoe ik me kan opstellen tegenover mijn leidinggevende en hoe ik het beste om kan gaan met de stress die uit haar gedrag voort komt.

Ondanks haar gedrag heb ik het afgelopen jaar toch met een goed gevoel van eigenwaarde af kunnen sluiten. Dank daarvoor.
Ik neem je tips mee en ga er vanuit dat ik het nu weer alleen kan. Bedankt voor de fijne manier van behandelen, Top!

Vrouw, 55 jaar

 

 

Voorbereiding op lastig gesprek over opheffing van functie
Bij een sessie heeft Dorthe me geholpen om een moeilijk gesprek voor te bereiden dat ik op mijn werk zou hebben. Hier is de EFT-techniek ingezet. Steeds checkt Dorthe af of de negatieve emotie weg is geëbd, en of er nog andere facetten bekeken moeten worden. Ik kon met veel vertrouwen het gesprek op mijn werk ingaan en dat heeft een goed resultaat opgeleverd! Ik vind de EFT-techniek verbazingwekkend sterk en de warme aanpak van Dorthe geeft me heel veel vertrouwen. Dank je Dorthe!
Josée, 52 jaarOntslag na 20 jaar en op zoek naar nieuw loopbaanperspectief
Ik kwam bij Praktijk Levenszin met heftige emoties n.a.v mijn ontslag. Ik voelde me bij Dorthe meteen op mijn gemak, ze is toegewijd, rustig en dringt op een zachte manier door tot de kern. Na deze sessies was ik klaar om me te gaan richten op de toekomst. EFT is daarbij een goed hulpmiddel geweest.

Aansluitend heb ik het loopbaantraject bij Levenszin doorlopen. Het was een bijzonder en vruchtbaar proces, een liefdevolle ontdekkingsreis naar mijn kwaliteiten, beweegredenen en verlangens m.b.t. werk. Behalve dat het erg leuk was, zit het traject ook zeer gedegen in elkaar. Ik ben ontzettend blij dat ik bij Dorthe terecht ben gekomen.

M. Coaching richting een nieuwe passende functie

Voor het traject met Dorthe voelde ik me onzeker en onrustig. Ik wist niet hoe ik mijn energieniveau in balans kon houden en hoe ik kon omgaan met wat ik voelde en wat ik dacht.

Wat mij erg geholpen heeft zijn de oefeningen die Dorthe mij liet doel tijdens de sessies. Ook de EFT sessies hebben mij inzien in wat mijn gevoel is en hoe dit losstaat met mijn gedachtes.

Ik ben ontzettend tevreden over de manier waarop Dorthe mij heeft meegenomen en haar bruikbare tips. Door de informele setting en de oprechtheid van Dorthe durfde ik me open te stellen en mijn angsten en gevoelens te erkennen.

Vrouw, 29 jaar. 


Angst voor kritiek
Door de coaching heb ik in geleerd dat kritiek vaak meer over de ander zegt dan over mij. Hierdoor is de lading eraf en kan ik er op een ontspannen en opbouwende manier mee om gaan. Dat wordt door mij en mijn leidinggevende (die deze coaching heeft betaald) als zeer prettig ervaren.
Bedankt Dorthe.

Monique

 

 

Geen werkplezier meer
Voor ik bij Dorthe kwam voor het loopbaantraject, had ik nog nooit van EFT gehoord.
Nog steeds vind ik het moeilijk om aan anderen uit te leggen wat er nu precies gebeurd is waardoor ik het weer leuk vind om te gaan werken. In elk geval heeft het voor mij prima gewerkt: ik wist al wat mijn valkuilen zijn, maar voel me nu ook zo goed in mijn vel dat ik er minder snel instap. En als ik er dan toch ingetrapt ben, kost het veel minder moeite om weer op de goeie weg, met zelfvertrouwen, door te gaan. Ik kan het iedereen aanraden, zelfs als je, net zoals ik, een beetje sceptisch bent over methoden die afwijken van een regulier traject.

Marja


 

Over mijn Traject ‘Bezinning op Werk’
Ik heb het traject als warm, leerzaam en heel prettig ervaren. De opbouw van het traject en de opdrachten die zij meegeeft zijn heel duidelijk en voor mij heel logisch geweest. Dorthe heeft met verassende middelen gewerkt, die mij onder andere veel inzicht hebben gegeven in mijn kwaliteiten en in de beroepsgroepen die bij mij passen. Ik heb bij haar alle antwoorden gekregen op de kernvraag die ik in het begin van het traject heb opgesteld samen met haar. Met andere woorden: ik heb antwoorden gekregen op de vragen ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’. Daarbij zijn privé- en persoonsvraagstukken ook aan bod gekomen.

In mijn werk als coach voer ik onder andere ook coachgesprekken met mensen zoals Dorthe dit doet. Waar ik Dorthe o.a. onderscheidend in heb ervaren, is dat Dorthe – indien nodig – ook werkt met andersoortige opdrachten. Door opdrachten te geven – zoals bijvoorbeeld door letterlijk te gaan staan in een onderdeel van mijn leven – heeft het voor mij veel krachtiger gewerkt.

Ellen Jansen, coach bij een landelijk reïntegratiebedrijf.