Reacties Counselling

 

Gebrek aan zelfvertrouwen
Ik heb echt heel veel gehad aan de sessies bij Dorthe.
Ze is heel persoonlijk en oprecht geïnteresseerd.Ondanks dat ik nogal introvert ben en me moeilijk uit, wist Dorthe precies de juiste dingen naar voren te halen. Ze heeft heel veel kennis en ik heb door haar veel inzichten gekregen in mijn handelen en ook dat van anderen waardoor ik anders tegen dingen aan kon kijken.Na elke sessie voelde ik echt een opluchting, alsof er weer iets verwerkt was en er een last van mijn schouders viel.
Ik vond het bijna jammer om de sessies te beëindigen, want Dorthe gaf altijd een heel vertrouwd gevoel.
Ze is een supervrouw en de sessies zijn echt heel effectief!
Charlotte, 35 jaar Negatieve emoties
Ik zocht hulp omdat ik vast was gelopen, geblokkeerd, er zat vanalles dwars, van het nu en vroeger, maar wist niet zo goed wat. De sessies begonnen in gespreksvorm en daarna kwam de EFT erbij. Ik vond het verbijsterend wat 'dat geklop' met me deed. Wat een bevrijding daarna. Ik heb geloof ik 4 of 5 sessies gehad en heel veel 'op kunnen ruimen'. Hierdoor voel ik mijn lichaam weer stromen, kan ik verfrist naar mezelf kijken en heb weer veerkracht teruggevonden. De manier van benaderen van Dorthe vond ik heel prettig en kon er daarom helemaal open voor staan. Hierdoor heb ik er heel veel uit kunnen halen.
Vrouw, 38 jaar. 


Spanning met betrekking tot mannen en relaties
Bij een bezoek aan de huisarts, heeft zij mij het kaartje van praktijk Levenszin meegegeven. Op de site stond daar dat ze hulp kon bieden bij het niet op een lijn zitten van verstand en gevoel. Iets waar ik vaak tegenaan liep met betrekking tot mannen. In eerste instantie vroeg ik me wel af, wat kan Dorthe nou voor mij betekenen. Counseling in combinatie met EFT. Beetje raar dat EFT, kloppen op bepaalde punten? Ik ben zelf nogal van de reguliere geneeskunst, dus dit was ver van mijn bedshow. Maar van de andere kant. Gesprekken met een psycholoog heb ik al eerder gedaan, en desondanks blijft mijn gevoel waar ik mee worstel.

Toch de stap genomen en een afspraak gemaakt. Bij de eerste afspraak heb ik mijn verhaal verteld en samen hebben we het doel van de therapie bepaald. 

Meteen al bij de eerste afspraak zijn we aan de slag gegaan. Ondanks dat ik me zo had voorgenomen om niet te gaan huilen, werd het dat wel. Vreemd, dat is iets wat ik eigenlijk niet zo snel mag van mijzelf. Gedurende de volgende afspraken wist Dorthe de "zere plekken" nauwkeurig te vinden en te benoemen. De counseling heeft me aangezet tot het overdenken van veel meer zaken, dan dat ik in eerste instantie had verwacht. Het heeft me geholpen met het ontrafelen van allerlei aspecten, en de manier waarop ik in het leven sta vs hoe ik eigenlijk in het leven wil staan. Het heeft me rust gegeven en duidelijkheid. De combinatie counseling en EFT heb ik als zeer positief ervaren.
Vrouw 42 jaar
 

Bedrijfscounselling richting een nieuwe passende functie
Voor het traject met Dorthe voelde ik me onzeker en onrustig. Ik wist niet hoe ik mijn energieniveau in balans kon houden en hoe ik kon omgaan met wat ik voelde en wat ik dacht.

Wat mij erg geholpen heeft zijn de oefeningen die Dorthe mij liet doel tijdens de sessies. Ook de EFT sessies hebben mij inzien in wat mijn gevoel is en hoe dit losstaat met mijn gedachtes.

Ik ben ontzettend tevreden over de manier waarop Dorthe mij heeft meegenomen en haar bruikbare tips. Door de informele setting en de oprechtheid van Dorthe durfde ik me open te stellen en mijn angsten en gevoelens te erkennen.
Vrouw, 29 jaar. Angst voor kritiek
Door de coaching heb ik in geleerd dat kritiek vaak meer over de ander zegt dan over mij. Hierdoor is de lading eraf en kan ik er op een ontspannen en opbouwende manier mee om gaan. Dat wordt door mij en mijn leidinggevende (die deze coaching heeft betaald) als zeer prettig ervaren. Bedankt Dorthe.
Monique


Onzekerheid
Mijn doel was om met behulp van EFT op een andere manier om te leren gaan met mijn onzekerheden. Eenmaal bezig met EFT bleek deze methode toch niet bij me te passen. Het was prettig dat Dorthe doortastend was en ze bedacht een geschikte manier om samen aan mijn probleem te werken. Hierdoor kwam ik tot verhelderende inzichten waar ik mee aan de slag kon. Dankjewel, Dorthe!
Noortje