Werkwijze en duur van counselling en EFT

 

Setting
In een informele sfeer, gaan we door middel van gesprek en ervaringsgerichte werkvormen aan de slag met je vraag. Zonder te oordelen, kijken we samen naar wat er speelt, en zo krijg je inzicht in je eigen problematiek en hulpbronnen.
Desgewenst geef ik tussentijdse opdrachten mee. Dit zijn vaak reflectieopdrachten of waarnemingsoefeningen die het proces ondersteunen.
Wanneer je voor EFT (Emotional Freedom Techniques) komt, zal ik je leren hoe je thuis EFT kan toepassen voor je klacht, om zo maximale vooruitgang te boeken.

 

 

Kosteloos kennismakingsgesprek
Als je het prettig vindt, kan je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek van ongeveer twintig minuten.
Hierin verkennen we in het kort de vraag waarmee je naar LevensZin bent gekomen, en vertel ik wat over mijn werkwijze. Vervolgens beslissen we of het zinvol is om samen verder te gaan. Mocht je nog twijfelen, ben je welkom om daar even over na te denken.
Als je liever meteen wilt ervaren hoe ik werk, en op basis hiervan beslissen of je verder wilt, kan je meteen een afspraak maken voor een betaalde sessie. Na deze, kan je er alsnog van afzien om het traject voort te zetten.

 

 

Eerste gesprek
In het eerste gesprek zal ik je wat vragen stellen over je situatie en achtergrond, om zo een beter beeld van je te krijgen. Samen bespreken we wat een goede werkvorm voor jou zou kunnen zijn. Ook formuleren we je doelstellingen voor de begeleiding, zodat we steeds kunnen toetsen of we nuttig bezig zijn.
Als je voor EFT komt, ga ik daar uitleg over geven, en gaan we er ook daadwerkelijk mee aan de slag.
Aan het einde van dit gesprek schatten we samen in wat een realistisch tijdspad voor jou kan zijn, en hoeveel sessies er nodig zijn.

 

 

Offerte voor werkgever
Kom je voor een traject wat door je werkgever betaald gaat worden, formuleren we je doelstellingen. Op basis hiervan schrijf ik een offerte. Deze gaat pas naar je werkgever wanneer jij het doorgelezen hebt en akkoord bent met de inhoud.

 

 

Duur
Een traject bij LevensZin duurt meestal tussen vijf en tien gesprekken.
Soms speelt een acuut probleem, en dan kunnen een paar gesprekken of EFT-sessies al uitkomst bieden. Het realiseren van structurele veranderingen kost meestal wat meer tijd en geduld.