In het dal van de ziel
stromen traan en glimlach samen –
zo wordt vrede verwekt.

Hein Stufkens

E  
T  06-51452429

 

Ervaringen met EFT

Hieronder is een aantal reacties van cliënten op EFT geplaatst. Dit om een indruk te geven van de vele mogelijkheden die EFT biedt.


Bijna alle reacties zijn geschreven door vrouwen. Dat zou de foutieve indruk kunnen wekken dat er geen mannen in mijn praktijk komen. Dat is niet zo. Bijna de helft van de klanten zijn man. Alleen zijn die wat terughoudender in het geven van een schriftelijke reactie.Stress en EFT
Als volwaardig scepticus op gebied van een ‘alternatieve aanpak’ toch een afspraak met Dorthe gemaakt. Doel: verminderen van mijn forse stress gevoelens. De stress waar ik last van had werd veroorzaakt door mijn werksituatie. De werksituatie heb ik door het vinden van een nieuwe baan kunnen verbeteren. Daarmee was het stress gevoel echter nog lang niet verdwenen. Het reguliere zorgtraject had hiervoor na een aantal maanden nog geen oplossing gebracht.
In het uitgebreide kennismakingsgesprek met Dorthe heeft zij voorgesteld mijn stress aan te pakken met EFT.
We zijn samen aan de slag gegaan. Daarbij zelf ook flink ‘rond geklopt’. Nu, 6 sessies later, zijn mijn stress gevoelens significant verminderd. Ook worden de periodes dat ik geen stress gevoelens ervaar, steeds langer. HET HELPT DUS ECHT, EN HET HELPT SNEL! Niet in de laatste plaats door de mens en professional Dorthe.
Van volwaardig scepticus naar een overtuigd mens.
Bert (57 jaar)Fobie voor pijn en angst voor bevalling
Ik heb met Dorthe gewerkt aan mijn angst voor pijn bij anderen. Met EFT hebben we goede vooruitgang geboekt. Ik ben heel tevreden over het resultaat.
Man 33 jaar.Verdriet en boosheid na diagnose kanker
Door positieve verhalen van anderen ben ik nieuwsgierig geworden naar EFT en kwam ik terecht bij Dorthe. Ik ben een jonge vrouw, net moeder en ben ongeneeslijk ziek. Het verdriet en de boosheid die ik met deze ziekte erbij kreeg bleven me lastigvallen, ondanks pogingen met psychologen. 

Met Dorthe kon ik een deel van het verdriet en de boosheid los laten. Ik vond haar een heel prettig persoon: open, vriendelijk, zacht en weet de kern te raken.
Een aanrader voor iedereen die worstelt met iets, wat het ook moge zijn.
Jonge moeder


 

Vrijkomen van ex-partner met narcistische persoonlijkheidsstoornis
Ik ben bij Dorthe terechtgekomen omdat ik vastliep in het verleden. Na een lange relatie en een scheiding van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis kon ik dit niet achter me laten, hoewel de scheiding al ruim 6 jaar geleden was. 

Door de gesprekken met Dorthe en toepassing van EFT merkte ik al snel dat ik het verleden steeds meer los ging laten. Ik zit echt veel beter in mijn vel dan voorheen en kijk ook positiever naar de toekomst. Mijn narcistische ex speelt bijna geen rol meer in mijn gedachten, dat is echt een enorme verbetering!
Ik vond het fijn dat Dorthe precies de pijn wist te raken, maar toch altijd positief bleef en niet oordeelt. 
H.R.Paniekaanvallen
Ik gebruik de SET methode van EFT dagelijks als ondersteuning om mentaal, emotioneel en fysiek optimaal in mijn vel te zitten. Een aanrader!”
Dertiger, man.Eetstoornis/oude emoties/verkrachting
Inmiddels heb ik al 6 jaar een eetstoornis (NAO/bolimia) en ik had er veel last van. Ik heb verschillende psychologische behandelingen ondergaan maar dit heeft mij niet/nauwelijks geholpen. Met Dorthe heb ik de onderliggende emoties behandeld. Zij gaf me inzicht in de emoties die bij de eetstoornis/eetbuien horen en wat ik nodig heb om écht te voelen wat er gaande was i.p.v me te "verdoven" met een eetbui. 
Ook hebben we de relatie die ik heb met mijn ouders (los van elkaar) behandeld. Het is tussen mij en mijn ouders flink mis gelopen en daar had ik erg veel pijn van. Door de eft kwam ik los uit mijn oude denkpatronen en konden de verkrampte emoties vloeien. Ik heb ontzettend veel gehuild tijdens de sessies, maar daarna was het vaak op klaar, opgelost en verwerkt. 
Door Dorthe's inzicht zijn we er achter gekomen dat de verkrachting die ik heb meegemaakt mij ook nog erg belemmerde. Niet dat ik er dagelijks bij stil stond (juist liever niet) maar er heerste altijd een droevige ondertoon. Eerder heb ik hier EMDR voor ondergaan, maar met de eft heb ik het écht kunnen aanpakken. 
Ik ben er van overtuigt dat eft mij veel verder heeft gebracht, maar dat ook de vaardigheid van Dorthe niet vergeten mag worden. Zij ziet ontzettend goed wat er non- verbaal gecommuniceerd wordt, terwijl ik in mijn (verbale) verhaal in eerste instantie hier nog niet eens bewust van was. Ze sloeg vaak de spijker op de kop en dit in combinatie met haar prettige persoonlijkheid heeft zij mij erg geholpen!
Heleen, 23Ernstige claustrofobie 
Claustrofobie had ik al zo lang als ik me kan herinneren. Waardoor het ontstaan is, weet ik niet. Ik had mijn leven erop aangepast en kon er wel mee leven, maar comfortabel was het niet.

Met volle motivatie ben ik gestart met EFT bij Dorthe, maar….ik was ervan overtuigd dat het niet zou werken. Mijn claustrofobie zat zo diep, was een deel van mij, dat zou echt niet over gaan!

Samen zijn we in 5 sessies aan de slag gegaan met de emoties van mijn claustrofobie. Door het kloppen werden die steeds minder heftig en werd ik er niet meer door overspoeld. Stapje voor stapje ben ik met Dorthe enge situaties aangegaan, totdat ik uiteindelijk de deur van de WC op slot deed! Wat een overwinning en wat was ik trots en ook verbaasd dat ik dat kon.

De begeleiding van Dorthe heeft voor mij het verschil gemaakt. Haar vertrouwen, begrip en humor, waarbij ze precies de vinger op de zere plek legde. Het was voor mij pittig en beangstigend om telkens een stapje verder te zetten, maar door Dorthe’s manier van begeleiden was het voor mij hanteerbaar.

Inmiddels beheerst claustrofobie niet meer mijn leven. Helemaal weg is het nog niet, daar ben ik nog mee bezig. Maar ik stap in de meeste liften (al is het nog met iemand samen) en durf veel WC deuren op slot te doen. Het geeft me vertrouwen dat ik nu zelf steeds weer een stapje verder kan zetten!
Docente, 36 jaar.Hooggevoeligheid leren hanteren
Ik had een goed leven. Maar toch zat ik helemaal niet lekker in mijn vel.
Toen ik bij Dorthe kwam voelde ik me emotioneel geblokkeerd. Ik piekerde veel, voelde me snel geïrriteerd, gestresst, zag overal als een berg tegen op, voelde me afgescheiden van mezelf en overal schuldig over. Ik was bang voor de oordelen van anderen over mij of mijn leven. En daardoor zoveel bezig met wat anderen van me vonden of wat de behoeften van de ander waren dat ik mezelf hierin ben kwijtgeraakt. 
In de 5 a 6 sessies bij Dorthe heb ik verschillende gebeurtenissen uit mijn leven doorgewerkt en ben ik me gaan realiseren dat deze gebeurtenissen meer impact op me gehad hebben dat ik had gedacht. Door de EFT en de respectvolle en kundige manier waarop Dorthe me hielp om mijn gevoelens toe te laten heb ik heel veel kunnen opruimen en voel ik me veel lichter en dichter bij mezelf.

Het piekeren is over en ik weet nu beter wat ik nodig heb om mezelf goed te blijven voelen. Het lukt me nu om te focussen op wat ik zelf voel en me daarover uit te spreken. Daar waar ik bang was voor de reacties/oordelen van de ander, heb ik al meteen mogen ervaren dat dit helemaal niet nodig was. Ik weet nu wie ik ben, wat ik zelf wil, nodig heb en kan. Ik heb de goedkeuring van anderen minder nodig. Ik voel me veel vrijer en sterker.
Dorthe is een hele warme en kundige vakvrouw die heel goed tot de kern weet te komen. Het was een intensief proces, waarin er echt een hele boel in beweging is gezet. 
Vrouw, 35 jaar. Verlatings en bindingsangst
Ik ben bij Dorthe terecht gekomen omdat ik heel graag een warme evenwichtige relatie met een man op wil bouwen. Ik had door allerlei gebeurtenissen een verlatings (en daardoor ook bindings-) angst opgebouwd die me blokkeerde in het aangaan van een relatie.

Door het kloppen en door Dorthe’s enorme (zachtaardige) deskundigheid ben ik in korte tijd een ander mens geworden. Ik heb veel inzicht in mezelf gekregen, heel veel is terug te brengen naar mijn jeugd. Ik ben er achter gekomen dat ik veel krachtiger ben dan ik dacht, ik kan keuzes maken die goed zijn voor mij. 
Ik heb in korte tijd beslissingen genomen en knopen doorgehakt waardoor er zoveel ruimte in mij kwam. Ruimte om te zien hoe fijn het is om te geven. De kleine dingetjes die je voor een ander kunt doen.
Het contact met mijn kinderen en mensen om me heen is zoveel intenser geworden. Juist omdat ik me kwetsbaar durf op te stellen, daar waar ik “vroeger” dacht sterk te moeten zijn en niet te “zeuren” (want zo zag ik dat).

De relatie is er (nog) niet maar ik ben zo blij dat ik warm kan worden van het contact met mensen. Hierdoor is het zoeken naar die “ene speciale” ook veel minder krampachtig geworden. Ik heb een basis gevonden waarmee ik weer verder kan. Dank Dorthe!!
AnitaOverspoeld door emoties, door trauma en hooggevoeligheid
Praten met psychologen heb ik lang en heel veel gedaan, dat heeft me inzichten gegeven, maar van binnen en in mn hoofd bleef onrust en angst en onzekerheid me elke keer in de war brengen. Hoe kan ik mijn leven voor mezelf de moeite waard krijgen. Ik deed daar dag in dag uit zo gruwelijk mn best voor, maar t lukte me maar niet om een zekere basis te krijgen. Slapen was een groot probleem, onrust en chaos in mn hoofd, stemmingswisselingen die ik niet kon plaatsen. Er zijn heftige dingen in mn leven gebeurt die me helemaal op mezelf hebben teruggeworpen, de dikke muur die ik in de loop der jaren om me heen gebouwd had en waardoor ik me nog net staande kon houden brak af en ik werd overspoeld door emoties waar ik geen raad mee wist.

Dat speelde nog toen ik voor het eerst bij Dorthe kwam en ik was zo dankbaar dat zij mij middels EFT weer wat rust kon brengen. Meteen die eerste keer al voelde ik me bevrijd van de ergste onrust en angst en chaos in mn hoofd die ik toen dagelijks ervaarde. Dat is nu een tijd geleden en ik ben in die periode regelmatig naar Dorthe geweest en heb daar enorm veel steun aan gehad in het proces om mn leven weer vorm te geven. In plaats van krampachtig overleven ervaar ik nu dat ik leef!! Ik ervaar het in contact met de mensen om me heen, kan weer genieten van dingen, ben gewisseld naar een baan die me beter past, heb een hele fijne relatie, etc.  Soms val ik nog terug in oude patronen maar beduidend minder heftig en minder lang als toen: de basis is er!!
Ellen, 53 jaar


 

Depressieve gevoelens en multiculturele problematiek 
Met wantrouwen ging ik het kennismakingsgesprek met Dorthe in. 'Ik heb er geen vertrouwen in, ik weet niet wat ik hier doe' waren de eerste zinnen die ik zei. Dit is wat ik altijd denk bij dingen die op mijn pad komen, of het nou banen, mensen of relaties zijn. Ik voelde mij al zo lang een eiland dat ik me oprecht niet kon voorstellen hoe het is om 'warmte' te voelen en vertrouwen te hebben in het leven en mensen. 

Toen ik bij Dorthe aanklopte had ik 3 al diverse therapieën gehad, waaronder groepstherapie die meer kwaad deed dan goed. Ik ken niemand die mijn donkerste gedachten serieus nam maar tegelijkertijd ook met humor kon benaderen. Met de verrassende 'klop-techniek' kwam ik heel erg met beide benen op de grond en voelde ik me stevig, iets wat ik heel mijn leven heb gemist. Als een hevig rationeel persoon had ik dit hard nodig. Mijn verborgen jeugdtrauma's en mijn multiculturele familiebanden hebben we doorgewerkt. Het was zeer pijnlijk, maar Dorthe heb ik leren vertrouwen in dit proces. Ze is heel warm en zachtaardig, dat helpt :) Na elke sessie was ik fysiek gesloopt, maar het heeft me van binnen emotioneel wel hersteld. Ik merk dit aan soepelere spieren en geen geklemd gevoel meer op mijn borst.
Wat ik fijn vind aan Dorthe is dat ze je grenzen respecteert; als je even een dag je muren niet kan laten zakken is dit ook OK. Nog altijd doe ik de klop-methode wanneer ik het moeilijk heb of weer 'weg dreig te zweven' in pijn. Ik ben Dorthe mega-dankbaar, ik heb weer hoop voor de toekomst.
Chinese vrouw, 34 Pijnklachten en hoogtevrees
In de eerste instantie klonk het een beetje raar (eigenlijk heel veel) dat je met een beetje kloppen van je problemen af kon komen.
Ik had steeds meer last van spanningen, nek,-rug,-schouderklachten, pijn in mijn handen en vaak hoofdpijn, ik werd overal angstig van, hoogtevrees werd steeds erger, ik was gewoon compleet niet meer happy.
Ik kon de laatste keer dat ik ontspannen en blij was geweest bijna niet eens meer herinneren.
Na een intake gesprek met Dorthe vroeg ik me echt af of ik wel geholpen kon worden. Met de minuut werd mijn " irritatie "en klachtenlijst steeds langer en was bang dat ik het hele jaar nog therapie nodig zou hebben.
Eenmaal aan de slag gegaan voelde ik me met de week beter. Pijnklachten verdwenen waar ik al jaren mee liep, hoofdpijn was weg, en zelfs mijn hoogtevrees is geen belemmering meer voor mij.
Ik heb zelf ook wel echt de koe bij de horens gepakt en heb de hoogtes ook echt opgezocht en dat ging steeds makkelijker.
Mijn humeur is 95% verbeterd en zit weer lekker in mijn vel.
Ik durf weer te zijn wie ik ben dankzij Dorthe en ik kan het iedereen aanbevelen.
Angelique, 34 jaar. ( Zes sessies.)Vastzittende boosheid en verdriet verwerken
Al jaren had ik last van een gebeurtenis in het verleden. Ik kon degene die er bij betrokken was maar niet vergeven voor zijn gedrag. Door de gesprekken met Dorthe werd ik mij bewust van mijn eigen aandeel en vooral; mijn werkelijke gevoel hierin. Met behulp van EFT heb ik het los kunnen laten!
Dorthe heeft mij ook geleerd beter mijn gevoel te herkennen en daarmee worden lastige dingen duidelijker voor mij en kan ik er beter mee om gaan.Het kloppen op je lichaam bij EFT is apart, maar het werkt wel! Het maakt een heftige emotie rustiger en haalt de scherpe kantjes er af.
Rian, 53 jaar. Angsten
Mede dankzij jouw EFT en coaching gaat het met mij berg opwaarts. Ik zit weer lekker in mijn vel,
kom weer aan, slaap weer beter. Kortom het gaat stukken beter met mij. Mijn ogen zijn nog niet
optimaal maar er zijn momenten dat het echt goed gaat. De natuurlijke weg is een langere weg
omdat de bron wordt aangepakt. De rode draad die ik bij jou heb geleerd, aanvaarding van wat is,
is levensveranderend. Mijn vriendinnen lachen wel eens als ik op de tennisbaan sta te klungelen
en vervolgens roep: ik ben oke!
Vrouw 64 jaarLiefdesverdriet
Wanneer je pijn en verdriet voelt kun je niet geloven dat er ook weer een ommekeer komt. Zeker niet wanneer de klap onverwachts is en je zelf nog wilt vechten voor hetgeen je zo lief hebt. Je begrijpt het niet, je wilt het niet en je gevoel is totaal niet herkenbaar. Wat moet je dan toch met jezelf aan?

Samen met Dorthe heb ik intensieve gesprekken gevoerd en zijn we in onze gedachten teruggegaan naar bepaalde situaties, welke we vervolgens hebben geanalyseerd. Dit was natuurlijk af en toe heel heftig, want er komen heel veel emoties vrij. Gelukkig heeft Dorthe me alle ruimte en tijd gegeven, situaties rustig benaderd en middels kritische vragen gezorgd voor nieuwe inzichten. Deze nieuwe inzichten zijn voor mij absoluut waardevol voor de toekomst en ik ben Dorthe dan ook ontzettend dankbaar dat zij mij daarbij geholpen heeft.
Vrouw 26 jaar 

 


Dwanghandelingen
Sinds een aantal jaren had ik last van dwangstoornissen, bepaalde handelingen die ik van mezelf moest doen om me fijn te voelen. Deze werden veroorzaakt doordat ik in aanraking kwam met onderwerpen waar ik ‘niet van hield’. Dit zat me echt dwars en heeft me een hoop tijd en moeite gekost.
Bij Dorthe heb ik geleerd spanningen die bij mij ontstonden te voelen en er niet voor weg te lopen. Hierbij zorgde de EFT-therapie ervoor dat ik toch een ‘rustig gevoel’ hield. Door de spanningen steeds verder op te bouwen en deze (leren accepteren) te voelen, ben ik uiteindelijk van mijn handelingen af gekomen!
Mijn tip aan anderen is: spanningen blijken helemaal niet zo eng als je jezelf er (lichtjes) mee confronteert. Door te beseffen wat je echt voelt, wordt de spanning vanzelf minder, althans bij mij.
J. Jongen, 14 jaarDepressieve gevoelens
3 jaar nadat ik was gestopt met werken kreeg ik last van depressieve gevoelens, lusteloosheid, rusteloosheid en zinloosheid.De dagen verliepen zonder noemenswaardige ups en downs, mijn leven was vlak geworden, het plezier was weg. Ik zocht naar een zinvolle invulling maar vond die niet.

Dat was het moment om hulp/counselling te zoeken en ik vond dat bij Dorthe.
EFT is voor mij een heel goede methode gebleken. De emoties gingen stromen en al na enkele sessies bleek dat ook familiebanden en jeugdervaringen een rol speelden in mijn situatie.
We hebben hard gewerkt, gehuild en gelachen. Ik heb de regie over mijn leven weer terug en kan weer genieten.Dank je wel Dorthe, je hebt me veel gegeven.
Yvonne, 67 jaar

 


Onderdrukte emoties
Via “horen zeggen” ben ik bij Dorthe in de praktijk gekomen. Omdat ik al een lange tijd allerlei emoties had onderdrukt,  zocht ik hulp en heb die ook van haar gekregen. In de vorm van EFT. De eerste keer vond ik het wel een beetje vreemd, dat kloppen van accupunctuur punten. Maar het hielp mij direct al bij het voelen van emoties. Ook de gesprekken met Dorthe heb ik als heel plezierig ondervonden, daardoor heb  ik in een aantal dingen veel meer inzicht gekregen.
Ik heb nu veel meer zin in het leven. Dankjewel Dorthe.
Vrouw 62 jaarLichamelijke stressklachten
Dorthe heb ik ervaren een empatische, en analytisch sterke, professional. Zij heeft me geholpen tot de kern van de lichamelijke stress te komen.
Dat EFT de 'lading' van de emoties, die tot de stress leidde, kon halen en houden had ik nooit verwacht.
Het is nu 6 weken na de eerste sessie en ik voel me nog steeds herboren.Mijn leven is ahw nu begonnen.
Héél veel dank Dorthe.
Vrouw 52 jaarErnstige stressklachten door onverwerkt trauma
Elke mens is uniek en reageert anders. En in de loop der jaren word je door je opvoeding, je ervaring en de wereld om je heen gevormd. Van elke ervaring leer je, maar (en dat besef ik nu) je moet jezelf de tijd geven om het ook emotioneel te verwerken.

Ik hou van doorpakken en kan mijn eigen emoties in tijden van stress compleet naar de achtergrond drukken om toch door te functioneren en er te zijn voor anderen. Na een aantal trauma's in de afgelopen jaren zat mijn onderbewuste emotionele rugzak zo boordevol, dat mijn lichaam letterlijk protesteerde en ik uitvalsverschijnselen kreeg.
Ik ben op zoek gegaan naar een coach/counsellor waarin ik vertrouwen  had. Via internet kwam ik bij Dorthe terecht en heb een afspraak gemaaktvoor een sessie, omdat ik kennis wilde maken, maar ook vooral wilde weten of haar manier van benadering mij aansprak en vertrouwen gaf.

Je bent nooit te oud om te leren... en van jou Dorthe, je manier van aanpak, je analytische vermogen en de integriteit en rust die jeuitstraalt heb ik veel geleerd. En EFT, een techniek waar ik aan moest wennen, helpt daarbij: Ik hou van mezelf, ik ben ok!
Vrouw, 62 jaar
Ski-angst
Hallo Dorthe, Een paar welen geleden heb ik 2 EFT sessies bij jou mogen doen voor mijn ski angst. Ik was heel benieuwd wat het uiteindelijke resultaat was en ik  zou je mijn ervaringen laten weten. Bij deze.
IK GENIET! En ik sta ontspannen op mijn skiës. Zo bijzonder om te ervaren. Mijn man zei voor de vakantie dat er iets in mijn instelling mbt wintersport  veranderd was, maar hij kon niet goed aangeven wat het was. Nu ziet hij ook dat ik ontspannen ben en geniet. Nu kan ik eindelijk werken aan mijn techniek. Makkelijke pistes doen we met ons 3 en dat is erg leuk.Van de week een paar keer zelf een "klop-rondje" gedaan en dat werkte goed.
Ik ben blij dat ik bij jou terecht gekomen ben! Dank je wel dat je geholpen hebt en geleerd hebt hoe ik mezelf kan helpen. Tot ziens! Groetjes, Judith.
Maart 2014


 

Angst voor spreken voor groepen
Mijn naam is Bas, ik ben fysiotherapeut, en ‘moet’ vaker voor groepen staan en spreken.
Dit kostte me meer energie, dan goed voor me was. Ik werd van te voren ‘erg druk van’ en ervoer tijdens de groepen veel last /spanning tijdens het praten ...veel te veel spanning!!
Ik weet ,waar dit vandaan komt, - ik heb best veel inzicht opgedaan tijdens diverse therapieën / opleidingen e.d , maar mijn angst voor spreken voor groepen is niet echt veel minder geworden door al die inzichten.

Ik durf best te stellen, dat de EFT sessie (eenmalig) me enorm veel rust heeft geleverd : ik heb nu niet veel” druk/ stress” meer voor en tijdens spreken in groepen:
De combinatie van 'lichaam voelen’ , affirmatie uitspreken (diepe,helpende wens/positieve gedachte/overtuiging dat ik een goed mens ben, en dat het ‘oke is”  )is erg helpend voor me.
Dorthe is een deskundig, betrokken vrouw, bij wie ik me snel op je gemak voel, en die je meeneemt in diepe  persoonlijke processen.
Bedankt , en ik kom zeker nog eens terug, als het aan de orde is voor me.
Bas

 

 

Kattenfobie en claustrofobie
Tijdens mij vakantie op Kreta kreeg ik een appartement op de begane grond. Ik dacht geen enkel probleem, want sinds het overlijden van mijn partner (beschermer) anderhalf jaar geleden heb ik al veel van mijn angsten overwonnen. Niet dus. Na 4 dagen lagen er keien op mijn maag, want ik zat opgesloten in mij appartement. Geen deur open, de katten kunnen binnen komen. Ik heb toen ook meteen besloten dit nooit meer, na de vakantie ga ik dit oplossen. Na zoeken op internet kwam ik bij Dorthe terecht. Ik voelde mij meteen vertrouwd bij haar en kon ook vrij praten over ook nog ander angsten. Door haar vertrouwen en EFT techniek ben ik in 3 sessies over mijn angst voor katten heen en loop ik nu ook ‘s-avonds in het donker ontspannen over straat. Ook zit ik vanaf nu rustig en ontspannen in een kleine ruimte. Door dingen anders te benaderen en de EFT techniek zelf toe te passen in bepaalde situaties voel ik mij heel prettig. Door haar heb ik een andere kijk gekregen op mijn angsten. Bij nieuwe situatie waar ik niet zelf uitkom roep ik weer haar hulp in.
Ton, vrouw 61 jaar


 

Angst voor kanker
Na het doorlopen van 4 sessies EFT die ik heb gevolgd bij Dorthe van Levenszin, wil ik graag mijn positieve ervaringen delen;
Het verlies van mijn moeder aan kanker heeft zowel geestelijk als lichamelijk een enorme klap veroorzaakt waar ik niet meer uitkwam.
Na een lange zoektocht kwam ik bij Dorthe terecht en die heeft in korte tijd via gesprekken en EFT kunnen bereiken wat in anderhalf jaar niet gelukt is, namelijk het wegnemen van mijn angsten en het terugbrengen van rust in mijn lijf. EFT is voor mij de enige weg gebleken op weg naar een nieuw leven zonder angst en daar ben ik Dorthe heel dankbaar voor. Haar integriteit , rust en inzichten samen met EFT maken haar tot een geweldige coach , ze heeft mijn leven teruggeven en dat vergeet ik nooit..........................
groet, vrouw 44 jaar

 

 

Relatieproblemen en een lastig gesprek
Omdat ik nieuwsgierig was naar de combinatie van counsellen met EFT, ben ik naar Dorthe gegaan. In de communicatie met mijn man had ik last van onredelijke emoties en ik had het idee dat dit samenhing met een gebeurtenis uit mijn jeugd. We zijn met EFT naar vroeger gaan kijken en hebben een pijnlijk moment doorwerkt. Dit was heel bijzonder en heftig. En het werkt door in mijn relatie met mijn man, ik voel nu gewoon de normale emoties als reactie op wat er in het nu gebeurt.

Bij een andere sessie heeft Dorthe me geholpen om een moeilijk gesprek voor te bereiden dat ik op mijn  werk zou hebben. Ook hier is de EFT-techniek ingezet. Steeds checkt Dorthe af of de negatieve emotie weg is geebt, en of er nog andere facetten bekeken moeten worden. Ik kon met veel vertrouwen het gesprek op mijn werk ingaan en dat heeft een goed resultaat opgeleverd! Ik vind de EFT-techniek verbazingwekkend sterk en de warme aanpak van Dorthe geeft me heel veel vertrouwen. Dank je Dorthe!
Josée, 52 jaar 

 

 

 

Negatieve emoties
Ik zocht hulp omdat ik vast was gelopen, geblokkeerd, er zat vanalles dwars, van het nu en vroeger, maar wist niet zo goed wat. De sessies begonnen in gespreksvorm en daarna kwam de EFT erbij. Ik vond het verbijsterend wat 'dat geklop' met me deed. Wat een bevrijding daarna. Ik heb geloof ik 4 of 5 sessies gehad en heel veel 'op kunnen ruimen'. Hierdoor voel ik mijn lichaam weer stromen, kan ik verfrist naar mezelf kijken en heb weer veerkracht teruggevonden. De manier van benaderen van Dorthe vond ik heel prettig en kon er daarom helemaal open voor staan. Hierdoor heb ik er heel veel uit kunnen halen.
Vrouw, 38 jaar. 

 

 

45 jaar kattenfobie opgelost 
Ik ben bij Dorthe in behandeling gegaan vanwege mijn fobie voor katten. (Meer dan 45 jaar.)
In het kennismakingsconsult voelde ik me al meteen erg op mijn gemak. Alhoewel ik al heel veel therapieën en overige behandelingen gedaan heb (onder ander in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen) vanwege deze fobie ben ik er open ingegaan.
De eerste sessies bij Dorthe maakte dat ik innerlijk rustiger werd. Katten vormden al snel niet meer mijn dagelijkse angst. Ik had dit zelf niet zo snel in de gaten. Maar anderen in mijn omgeving wel.
Als ik een kat zag reageerde ik heel anders. Ik merkte ze ook minder op. Ik heb de oefeningen die Dorthe mij gaf thuis wel gedaan. Dit heeft heel veel geholpen.
De sessie met de kat in een kamer was heel, heel emotioneel. Ik en vele andere personen in mijn directe omgeving hadden nooit durven hopen dat ik in een ruimte zou kunnen zijn met een kat.
Ik ben trots op mezelf dat ik dit durfde.
Ruim 45 jaar heb ik een grote angst gehad. Katten hebben heel wat vakanties en vriendschappen bedorven, hebben me ook heel veel geld gekost aan therapieën. En alles hielp me soms een klein beetje.
Niet alleen mijn kattenfobie is verdwenen door de toepassing van EFT. Ik ben veel evenwichtiger en minder stressend als voorheen. Ik heb een innerlijke rust gekregen hierdoor en kan iedereen deze EFT aanraden.
Dorthe is een prettig een aangename persoonlijkheid, ik zal haar eeuwig dankbaar zijn.
Gisteren had ik overtuigend bewijs dat mijn fobie niet meer bestaat. Ik liep naar mijn auto en zag een kat niet. Ik liep er zo tegenaan en het deed me niets. Mijn hart klopte rustig door. Ik het verleden had mijn hart in mijn keel gezeten en was ik totaal in paniek geraakt.
Marianne, 59 jaar. (Ik heb 6 sessies gehad.)

 


Bodemloos verdriet na echtscheiding
Nog anderhalf jaar na mijn echtscheiding had ik erg veel last van verdriet. Emoties die me overweldigden op onverwachte momenten.

Drie EFT-sessies hebben me enorm geholpen om over mijn verdriet heen te komen.
Het voelt nu opgeruimd, en ik heb weer ruimte en energie om de draad van mijn leven weer op te pakken.
JudithTrauma
Omdat ik steeds meer last kreeg van een onverwerkte traumatische ervaring in mijn jeugd (aanranding op achtjarige leeftijd), zocht ik contact met de praktijk Levenszin en kwam ik terecht bij Dorthe. D.m.v. EFT hebben we laagje voor laagje het trauma als het ware afgepeld. In het begin kon ik er niet eens over praten! Daar wist Dorthe op een creatieve manier die voor mij heel veilig voelde mee om te gaan, zodat het toch mogelijk was om te werken met het trauma. Ik vond het vreemd genoeg heel prettig om gevoelens die ik 30 jaar geleden had gehad en nooit echt had gevoeld of uitgesproken maar die ik had weggestopt, eindelijk de ruimte te geven. Na een aantal sessies kon ik er met Dorthe, en ook met mijn ouders over praten. De ervaring met EFT maar vooral de liefdevolle, betrokken en creatieve begeleiding van Dorthe heeft een onopvallende maar voor mij grote verandering te weeg gebracht. Alsof een ‘onzichtbare, verboden laag’ uit mij verdwenen is. Nogmaals heel erg bedankt Dorthe!
Vrouw, 37Angst in kleine ruimtes/ claustrofobie
Omdat ik de laatste jaren angst had gekregen voor slapen in bepaalde ruimtes, en op bepaalde plekken, adviseerde de huisarts me EFT. Tijdens de training moest ik voor mij moeilijke situaties, zoals slapen in de caravan, beschrijven en beleven alsof ik een film voor me zag. Op het moment dat ik het gevoel kreeg dat het me aanvloog en ik weg wilde rennen uit de kamer gingen we met behulp van klop-technieken op specifieke punten de situatie 'bekloppen'. Naast het kloppen moest ik ook woorden en zinnen nazeggen, zoals: “ook al ben ik bang, wil ik hier weg... toch houd ik van mezelf en accepteer ik mezelf volledig zoals ik ben”. De klop-technieken werden net zolang volgehouden totdat de emoties weer afnamen. Dan werd de film opnieuw afgespeeld om te kijken of de emoties weer de kop op staken. Als dat zo was dan werd er opnieuw geklopt en zo niet, dan werd de film een klein stukje verder gespeeld totdat er opnieuw een moment kwam dat de emoties opspeelden. Na een viertal trainingen heb ik een heerlijke vakantie gehad en drie weken goed geslapen in de caravan.

Na de vakantie bleek dat veel negatieve gevoelens te maken hadden met een tweetal ziekenhuis-opnames die ik als klein kind heb meegemaakt. Met behulp van EFT technieken heb ik de gevoelens van toen opnieuw beleefd, benoemd en er afscheid van genomen. Ik ben door de EFT training de situaties niet vergeten, maar kan er wel met een ander gevoel op terugkijken.
Ik vind EFT training een aanrader voor iedereen die negatieve gevoelens heeft of die graag wat meer over zichzelf wil leren.
SaskiaSchouderklachten die niet door fysiotherapie verholpen konden worden
Twee jaar na het beëindigen van mijn huwelijk bleek dat ik een heleboel zaken goed geregeld had maar mezelf een beetje vergeten was.
Hierdoor ontstonden lichamelijke klachten. Voor mij was het duidelijk dat er niet perse een lichamelijke oorzaak voor te vinden zou zijn maar dat het ‘tussen mijn oren’ zat.
Na een gesprek met een vriendin, die al ooit bij Dorthe in de praktijk geweest was, heb ik besloten om ook EFT bij Dorthe te volgen.

Al snel bleken mijn lichamelijke klachten inderdaad een emotionele achtergrond te hebben. Op momenten dat die emoties uitgesproken, en door Dorthe behandeld, werden, verdwenen ze als sneeuw voor de zon. Mijn schouder wist mij dus precies te ‘vertellen’ waar ik last van had. Alleen had ik die emoties in de voorbije jaren weggestopt en kwamen ze via mijn schouder naar boven.

Dorthe wist mijn emoties zeer goed onder woorden te brengen en samen hebben we ze een naam en een plek gegeven. Ik besefte nu dat die emoties er mochten zijn en leerde ze op tijd onderkennen. Op de momenten dat ik er nu nog last van heb kan ik zelf EFT toepassen en werkt het effectief.

Dorthe is een warme persoonlijkheid waar ik me direct op mijn gemak voelde.
Hanneke

 

 

Frustraties
Via via ben ik bij Dorthe terecht gekomen en heb ik Emotional Freedom Techniques mogen ontdekken.
In 5 sessies heb ik geleerd hoe je beter bij je gevoel kunt komen, hoe puzzelstukjes op hun plaats kunnen vallen en het belangrijkste hoe ik innerlijke rust kan ervaren.
Het is in eerste instantie een beetje onwennig en vreemd omdat je juist een bepaald gevoel (in mijn geval frustraties) oproept en d.m.v. kloppen op bepaalde punten op je lijf, je hierna ontzettend ‘‘rustig’’ van binnen kunt voelen, je voelt het negatieve gevoel verdwijnen.
En het mooie is dat je het in elke situatie kunt toepassen op elk moment van de dag.
Het is heel moeilijk te beschrijven omdat het iets is wat je moet ervaren! Ik hoop ook dat het iedereen die erin geïnteresseerd is het mag gaan ervaren, het helpt je echt om bepaalde blokkades op te heffen en je veel vrijer te voelen in alles.
PattyIn een donker gat
na jaren van het kastje naar de muur gestuurd te worden, mezelf flink en op de been houden...met ups en downs...uiteindelijk toch in het grote donkere gat gevallen waarvan ik nooit gedacht had er nog uit te kunnen komen,

wat was ik diep gezonken, zag het allemaal niet meer zitten...het negatieve had gewonnen.
heel openminded en nieuwsgierig ben ik je praktijk binnen komen wandelen...baat het niet. . . . schade kon het al helemaal niet meer.
het leek te mooi om waar te zijn . . . . . eerlijk is eerlijk . . . . .je verwacht niet dat al je ellende als sneeuw voor de zon verdwijnt door een beetje te KLOPPEN, om het maar even zo te noemen.
nu weet ik beter...ik ben weer IK...ik ben weer blij...ik ben weer vrij.
geen zorgen meer, geen gedoe...ik kan weer gewoon ZIJN.
en dat in maar 6 weken tijd, niet te geloven...
je hebt me mijn leven weer teruggegeven, mijn eigen ik...heel erg bedankt voor deze wijze inzichten en lessen...
wat is het leven weer mooi en leuk...THANKS
Joyce

 

 

Geremde verlangens
Ik ging op zoek naar iemand die me kon helpen uitzoeken wat ik nu precies wilde.
Een folder van levenszin heeft mijn interesse gewekt en zo ben ik bij Dorthe terecht gekomen.
EFT was mij totaal onbekend, maar Dorthe gaf aan hier goede resultaten mee te halen. Als test werd bij de intake even kort kennisgemaakt met de techniek.
Ik moest er nogal om lachen en voelde me zelfs een beetje belachelijk, maar ik merkte al vrij snel dat deze kleine test mij al veel kon laten voelen.
Gedurende verschillende sessies werd mij duidelijk dat alle gedachten en dingen die ik doe (of juist niet doe, al wil ik het wel heel graag) hoofdzakelijk veroorzaakt worden door ervaringen uit het verleden. Met de EFT heb ik gevoelens en gedachten leren verwerken en een plaats gegeven.
Ik heb mezelf veel beter leren kennen en sta veel positiever in het leven, ik voel me veel rustiger en kan nu eindelijk zeggen dat ik mezelf accepteer zoals ik ben!
IvonneGeen werkplezier meer
Voor ik bij Dorthe kwam voor het loopbaantraject, had ik nog nooit van EFT gehoord. Toen ze mij vertelde hoe het werkte vond ik het moeilijk te begrijpen.
Omdat ik zelf een opleiding op het gebied van hulpverlening heb gedaan, dacht ik ook dat niemand me meer iets nieuws zou kunnen vertellen over mezelf. Maar weten hoe iets bij je werkt en er vervolgens naar handelen zijn twee heel verschillende dingen.
Nog steeds vind ik het moeilijk om aan anderen uit te leggen wat er nu precies gebeurd is waardoor ik het weer leuk vind om te gaan werken. In elk geval heeft het voor mij prima gewerkt: ik wist al wat mijn valkuilen zijn, maar voel me nu ook zo goed in mijn vel dat ik er minder snel instap. En als ik er dan toch ingetrapt ben, kost het veel minder moeite om weer op de goeie weg, met zelfvertrouwen, door te gaan. Ik kan het iedereen aanraden, zelfs als je, net zoals ik, een beetje sceptisch bent over methoden die afwijken van een regulier traject.
Marja